legat de secs

dar nu numai

biserica si pedofilia

Acum cateva zile a aparut un raport despre abuzurile sexuale practicate in biserica de catre preotii catolici olandezi asupra copiilor din scoli, seminarii si orfelinate.(vezi aici in engleza si aici in romana)

Raportul nu ma mira si nu ma socheaza, este inca o tara in care pedofilia si cruzimea preotilor catolici este dezvaluita (dupa Germania, SUA, Irlanda, Italia s.a. ) si astept cu nerabdare ca lista sa creasca. *Edit: Aici e nevoie sa vin cu o completare pentru ca se pare ca se intelege ca eu de fapt astept cu nerabdar… fiesi mai multe victime. Nu asta am vrut sa exprim. Ci ca stiu, sunt convinsa, intuitia mea imi spune ca asemenea povesti exista in toate statele in care biserica catolica are in grija institutii. Si astept cu nerabdare sa apara acuzatiil. Sper ca am fost mai clara de data asta.

Ma mira insa directia comentariilor la un asemenea articol – replici putine si nici un comentator care sa se declare oripilat de asemenea grozavii. Dimpotriva, oamenii incearca sa gaseasca scuze preotilor si in acelasi timp sa acuze presa care nu arata, domne, faptele si cifrele exact asa cum sunt in realitate, pentru ca evident vor sa atace biserica!

2 răspunsuri la „biserica si pedofilia

  1. Cris Decembrie 19, 2011 la 23:15

    Niste pierduti, moralmente inexistenti, fie ca iau apararea vbisericii din prea multa indoctrinare, fie ca nu pot pleca urechea la plangerile unor copii adulti abuzati.

    S lipsa de reactii mai umane in comunitatea aia arata nivelul de contientizare egal cu zero.

  2. Mary Decembrie 20, 2011 la 17:19

    Cris, e chiar exagerata situatia in comunitatea respectiva. E nevoie de ceva atitudine, ceva awarness… constientizare… musai

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: