legat de secs

dar nu numai

Sperietoarea HIV. Cateva realitati.

HIV nu inseamna SIDA.

De HIV nu se moare.

De SIDA se moare.

De la HIV pana la SIDA e cale lunga.

Nu orice infectat cu HIV va dezvolta SIDA. Mai ales daca se trateaza.

HIV se transmite de la om la om prin urmatoarele cai:

– raport sexual de orice fel cu o persoana infectata

– transfuzie de sange infectat

– intepaturi cu seringa infectata (folosita anterior de alta persoana)

– de la mama la copil in timpul sarcinii, nasterii si alaptarii

 

Riscul ca un copil sa se infecteze la gradinita in contact cu un alt copil infectat HIV este acelasi cu a fi calcat de avion.

Este incredibil cat de multi oameni se isterizeaza cand aud de un copil infectat cu HIV care merge la gradinita. Din lipsa de educatie reactioneaza asa. De aia ma repet: asta e solutia.

2 răspunsuri la „Sperietoarea HIV. Cateva realitati.

 1. Pingback:Despre HIV din nou, de la un cunoscator « legat de secs

 2. Nautilus Februarie 29, 2012 la 19:40

  Doi dintre cei mai calificaţi specialişti în boli cu transmitere sexuală din lume, şi care studiază infecţia HIV în mai multe ţări din 1985 încoace (prof. dr. Hunter Handsfield şi dr. Edward Hook) susţin că virusul e imposibil de transmis prin contact sexual oral, din mai multe motive legate de faptul că este inactivat de enzimele din saliva umană şi de faptul că este extrem de puţin rezistent în afara mediului său obişnuit de viaţă (celulele CD4+ din sânge), expus la aer moare în câteva minute.

  Fiindcă un om de ştiinţă adevărat nu poate băga mâna în foc pentru nimic fără probe, s-au exprimat cam aşa: „o ipotetică transmitere a virusului prin contact sexual oral cere o combinaţie atât de precisă de factori (existenţa unei infecţii HIV active, netratate, cu o încărcătură virală masivă în sângele pacientului, existenţa unei mici leziuni prin care virusul să poată părăsi organismul, existenţa unei alte mici leziuni prin care să pătrundă într-un alt organism, contactul exact la momentul oportun) încât pentru noi e practic imposibil. Sunt şanse mai mari să te lovească un trăsnet în timp ce mergi pe stradă decât să te contaminezi HIV printr-un contact sexual oral. Din punctul nostru de vedere, oral sex e totuna cu safe sex.” (Nu au uitat să precizeze că există multe alte boli care se pot transmite totuşi prin această metodă.)

  De asemenea, prof. dr. Hunter Handsfield a publicat în 1998 o lucrare (pe care a revizuit-o între 2003 şi 2008) în care estima posibilitatea transmiterii sexuale pe cale genitală a diverselor boli în funcţie de protecţia folosită (prezervativ), gradul de igienă al pacienţilor, existenţa concomitentă a mai multor infecţii etc după examinarea a mai multe zeci de mii de pacienţi.

  Din punctul de vedere al lor şi al altor medici specialişti, protecţie sigură aproape 100% = prezervativ. Orice alte soluţii mai băbeşti sau nu vor da greş la un moment dat.

  ~Nautilus

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: