legat de secs

dar nu numai

domesticirea violentei domestice

S-a promulgat legea care previne si combate violenta in familie.

Ce e de retinut: daca ai pe cineva in familie care te chinuie, te poti duce binisor la tribunal sa ceri ordin de protectie provizoriu.

Ce inseamna asta? Inseamna ca legea te ajuta, prin intermediul institutiilor statului, sa te desparti de agresor. Ceea ce e un lucru bun, ca poate intrerupe sirul violentelor in cazul persoanelor care se tem pentru viata lor si care se mai afla inca in atare situatie din constrangere.

Doua probleme am cu legea asta:

1. Nu inteleg cum anume previne violenta in familie

2. In conditiile in care majoritatea victimelor violentei in familie suporta zi de zi violente pentru ca nu isi doresc o viata mai buna, nu isi imagineaza ca pot avea o viata mai buna, ba chiar considera ca ceea ce li se intampla e normal si nu isi doresc in nici un caz despartirea/separarea de agresor, nu vad cum le ajuta aceasta lege.

Legea privind prevenirea şi combaterea violenţei în familie

3 răspunsuri la „domesticirea violentei domestice

 1. Mimanu Martie 12, 2012 la 18:09

  Te ajuta daca vrei. Daca o femeie o ia pe coaja in mod repetat si nu se duce la tribunal pentru asta sau la politie e aceeasi situatie ca inainte. Probabil ca previne in situatia in care persoana agresata ii aminteste ca agresorului de existenta legii si de posibilele repercusiuni ale violentelor. Personal nu cred ca persoanele agresate vor face ceva in acest sens. Daca viata lor pana atunci a fost asa si nu au facut nimic, nici de acum incolo nu vor face.

 2. Dana Martie 13, 2012 la 08:49

  Cu siguranta va ajuta la prevenirea violentei ! O persoana denuntata, se va gandi de 2 ori inainte de a actua, in sensul asta probabil se vor vedea schimbari in comportamentul unora.
  Iarasi in ce priveste o persoana care nu isi poate imagina o viata mai buna, nu cred ca nu ia nici o masura pentru ca nu vrea, exista mai multi factori care intervin, de exemplu dependenta emotionala/materiala, lipsa de informatie, preconceptiile inradacinate cultural, etc.

  • Mary Martie 13, 2012 la 10:47

   Dana, sa speram ca va ajuta si la prevenire.

   Despre persoanele care nu isi imagineaza o alta viata… incerc sa detaliez: sunt persoane care suporta cu stoicism diverse agresiuni din partea partenerului, agresiuni care ii amarasc viata, dar in acelasi timp nu vor sa se desparta de omul langa care au trait si cu care au impratit o viata. Nu vor sa se desparta pentru ca asta ar insemna partaj si extrem de multa nesiguranta de ex. Si-ar dori ca partenerul sa se schimbe pentru a duce impreuna o viata mai buna, dar nu sa se desparta. Ori legea asta nu le poate veni in ajutor. Daca vor denunta violentele si omul va fi fortat sa stea departe, asta ar insemna tocmai ceea ce nu le convine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: